Składniki:
3 żółtka
70-80 g cukru
500 g serka mascarpone (2 opakowania)
schłodzone espresso
likier Amaretto
podłużne biszkopty
kakao w proszku
Ucieramy żółtka z cukrem i serkiem mascarpone. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, a następnie dodajemy do masy serek.
Do wystudzonej kawy dolewamy amaretto i zanurzamy biszkopty w powstałej mieszance. Mokre biszkopty układamy na dnie formy.
Rozprowadzamy połowę kremu mascarpone i układamy drugą warstwę biszkoptów i kremu. Wstawiamy tiramisu do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy obficie kakao. Możemy ozdobić owocami.
3 żółtka
70-80 g cukru
500 g serka mascarpone (2 opakowania)
schłodzone espresso
likier Amaretto
podłużne biszkopty
kakao w proszku
Ucieramy żółtka z cukrem i serkiem mascarpone. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka na sztywno, a następnie dodajemy do masy serek.
Do wystudzonej kawy dolewamy amaretto i zanurzamy biszkopty w powstałej mieszance. Mokre biszkopty układamy na dnie formy.
Rozprowadzamy połowę kremu mascarpone i układamy drugą warstwę biszkoptów i kremu. Wstawiamy tiramisu do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy obficie kakao. Możemy ozdobić owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz